Faedah dan Kebaikan GLA SHAKLEE


GLA Shaklee

GLA Shaklee diekstrak dari Borage yang ditanam secara organik yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang mudah terserap.
GLA Shaklee biasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, sakit kepala, simptom PMS dan untuk mereka yang menopause.
Vitamin GLA Shaklee sangat membantu terutamanya untuk  mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, masalah monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.
  Antara Faedah dan Kebaikan GLA Shaklee adalah :
  · Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
  · Meningkatkan kesuburan/ Sukar Hamil.
  · Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
  · Membantu dalam menangani menopause.
  · Menguatkan kuku & rambut.
  · Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
  · Membantu menangani ekzema.
  · Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
  · Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  · Menguatkn immuniti badan.
  · Mempelahankn process penuaan.
  · Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
  · Mengawal kencing manis
  · Mengawal kolesterol.
  · Bagus untuk saraf.
  . Membaiki masalah prostat (lelaki)

  Perbezaan Shaklee:
  Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di  kawasan Saskatchewan.
  Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shaklee Guard, antioksidansemulajadi yang dipatenkan. Bioavailabiliti – nya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengandun ke dalam sel dan tisu.
  Manfaat Utama:
  1. Herba tradisi yang dipercayai 
  Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

  2. Mengawal selia estrogen dan testosteron
  GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

  3. Melambatkan menopaus
  Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes,insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkanpenuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

  4. Memperbaiki prostatomegaly
  GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

  5. Memperbaiki inflamasi kulit
  ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

  6. Menghalang Komplikasi diabetes
  Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetessemasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

  7. Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan
  Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk
  mengelak keasidan hiper.

  8. Menghalang tekanan darah tinggi
  Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

  9. Memperbaiki tekstur rambut
  Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

  10. Hiperaktif and Autisma (ADD/ADHD)
  Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.  GLA Shaklee Bukan Sahaja Untuk Wanita
  Ramai orang bersalah anggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya, supplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).

  Cadangan : GLA Shaklee
  Untuk pemeliharaan kesihatan : 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali (lepas makan). Untukmenopaus, pelangsingan, hyperaktif: 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali (lepas makan)

  Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi  
  fb : Norhayati Ismail
  page : VillaVitaBonda
  sms /whatsapp : 0107628163
  shaklee id 1003021
  0 comments:

  Post a Comment

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Followers


  up