SET PENYUSUAN 3M SHAKLEE

Set Penyusuan 3M Shaklee – Baik Untuk Ibu-Ibu yang Sedang Menyusukan Anak dan yang berhasrat untuk meneruskan penyusuan sehingga baby 2 tahun.


Manfaat setiap vitamin.

Vita-Lea
Adalah yang terpenting untuk anda dan bayi kerana ia mempunyai nutrisi lengkap bagi memastikan kesihatan yang sempurna dari segala aspek kesihatan.

B-Complex
Amat penting untuk memastikan perkembangan saraf yg sempurna untuk bayi anda, di samping memastikan kesihatan mata, mulut dan kulit anda serta bayi. Selain itu, ia membantu penghasilan tenaga dan darah.

Vitamin C
Penting untuk mengoptimumkan imun sistem anda dan bayi, di samping itu ia membantu dlm penghasilan kolagen. bagus untuk kulit yg cantik dan sihat.

ESP
Mengandungi Isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen, membantu dlm meningkatkan penghasilan susu. Di sampiong itu Isoflavone melambatkan, membantu melembap, menggebu dan menganjalkan kulit dan payudara. Di samping itu soya menggandungi protein yg tinggi utk bayi anda.

Alfalfa Complex
Telah digunakan sekian lama secara tradisi oleh para ibu untuk meningkatkan penghasilan susu. Di samping itu Alfalfa bagus untuk kesihatan buah pinggang dan merendahkan kandungan kolestrol.

Ostematrix (Kalsium)
Ianya sangat penting untuk memasitkan gigi dan tulang anda. Susu yang anda berikan kepada bayi mengandungi kalsium yang tinggi, jika anda tidak mengambil kalsium yg cukup, kalsiumdari tulang anda akan diserap bagi menghasilkan susu. lama kelamaan terutamanya ibu yang mempunyai anak ramai, tulang anda akan rapuh, gigi rongak, belakang membongkok. Oleh itu, pastikan anda mengambil kalsium yang cukup.

Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?
  1. Ibu penyusuan yang ingin memberi nutrient sepenuhnya kepada bayi
  2. Ibu kepada bayi kembar
  3. Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
  4. Ibu yang nak kumpul stok.
  5. Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
  6. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.Tidak dinafikan pengambilan supplement yang mengandungi protien dan kalsium membantu penghasilan susuibu dengan cepat dengan syarat si ibu kerap mengosongkan payudara melalui menyusu secara langsung atau sesi perahan yang konsisten. Ini kerana komposisi besar dalam susuibu ialah protien dan kalsium selain zat-zat lain untuk melengkapkan pembesaran dan pertumbuhan anak.  

Ada juga pakar pemakanan yang mengatakan VITAMIN TIDAK BANYAKKAN SUSU secara langsung. Betul juga,  Ia sepatutnya membantu si ibu lebih sihat, lebih cergas, lebih bertenaga  dan terus dapat membekalkan susu ibu dengan lebih BAIK dari banyak sudut.

Bagaimana menghasilkan susu ibu berkekalan??

1. Membuat perahan dengan konsisten terutama apabila anak tidur dan tidak menyusu secara langsung dari ibu
2. Jika si ibu sibuk ditempat kerja, sila "counter back" dengan power pumping.
3. Menjaga pemakanan dan minuman yang seimbang, jangan skip meal atau lupa makan
4. Mengambil makanan tambahan seperti proteina dan vitamin demi memastikan kesihatan ibu yang optimum dan dapat meneruskan penyusuan dengan baik
5. Mendapat rehat and relexasi secukupnya
6. Istiqamah (berpendirian teguh atas jalan yang lurus, berpegang pada akidah Islam dan melaksanakan syariat dengan teguh, tidak berubah dan berpaling walau dalam apa-apa keadaan sekalipun.

Untuk keterangan lanjut mengenai Set Penyusuan  3M shaklee anda boleh boleh hubungi saya bila-bila dan dimana anda berada.

Email: yattisma@gmail.com
sms /whatsapp : 0107628163
shaklee id 1003021
COD area: Subang U5, ShahAlam, Sg Buloh, Ara Damansara, Sunway Damansara dan Rawang.
fggfgg.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up