Merawat Asma dengan OMEGA shaklee

Assalammualaikum semua..Selamat malam..dah ada yg tido ke?..sy nk amik kesempatan mlm nie nk buat entry pasal Asma atau lebih dikenali dgn Lelah yg boleh kita rawat dgn Omega Guard Shaklee..

wahh feeling2 bersemangat gitu kan..sbb bru je lepas join present pasal Omega nie hahaha...Al maklumlahkan..Bulan nie bulan Promo Omega hihi so tanpa buang masa sy terus ke topik utama kita...

APA itu ASMA??
Penyakit asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas.Ini adalah kerana ketika pesakit dierang asma,keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam peparu menjadi sempit.
Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing),sesak nafas dan sukar untuk bersenam.Ketika otot mengejang,saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan.Keadaan ini boleh menyebabkan paru-paru kehilangan udara dan pesakit boleh pengsan.
Pembengkakkan pada saluran udara bronkiol menyebabkan kesukaran bernafas untuk pesakit asma.

Walaupun penyakit asma sukar diubati,tetapi ia boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan yang rapi.Asma tidak berjangkit tetapi ia boleh diwarisi dimana anak-anak kepada pesakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.

ASMA DI KALANGAN KANAK-KANAK
Mengikut kajian yang dijalankan,jumlah kanak-kanak yang mengidap asma semakin meningkat dan lazimnya akan sembuh apabila usia meningkat sehingga 12 hingga 13 tahun.Kira-kira 50 hingga 60 % akan sembuh apabila mencapai umur 20-25 tahun manakala 20 % akan mendapat asma yang berterusan.

Serangan Asma Disebabkan Oleh :
  1. alahan hidung seperti habuk,debunga,spora kulapuk,epitalial binatang peliharaan
  2. udara sejuk
  3. senaman
  4. jangkitan sistem pernafasan
  5. tekanan emosi
  6. aspirin dan ubat-ubatan

SUPLEMEN UNTUK ATASI ASMA
Pada kebiasaannya ubat yang disarankan oleh doktor untuk pesakit asma ialah steroid.Kita sedia maklum bahawa steroid akan memberi kesan jangka panjang.Kajian mendapati,mereka yang megidap penyakit yang berkaitan dengan inflamasi seperti asma mempunyai kandungan omega 3 yang rendah.
Kajian klinikal University Of Maryland Medical Centre menunjukkan 29 kanak-kanak asma yang diberi makan minyak ikan yang kaya dengan EPA dan DHA selama 10 tahun mampu mengurangkan simpton asma berbanding yang tidak diberi omega 3.


BAGAIMANA MINYAK IKAN (OMEGA) MEMBANTU MERAWAT ASMA?
Satu hidangan OmegaGuard Shaklee mampu membekalkan 905mg asid Lemak Omega - 3 DHA dan EPA. Asid lemak ini bertindak sebagai anti keradangan iaitu ia mngurangkan keradangan di saluran pernafasan yang menghalang laluan pernafasan mengecil dan kesukaran bernafas.

Ini disahkan melalui kajian orang Eskimo yang hidup di kawasan sejuk merupakan kadar yang rendah untuk mendapat asma..ini kerana makanan asas mereka adalah ikan. Omega Guard ialah minyak ikan yang paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega -3 termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietaritigavmolekul untuk mengektrak asid lemak omega - 3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan2 berbahaya seperti plumbub, merkuri, aresnik, kadmium dan dioksin.

So kawan2, ibu2 sekalian berikan lah yg terbaik untuk si manja anda, dapatkan dgn harga PROMO sekarang di bulan December, Buy 6 free 1 malah anda juga akan dapat keahlian secara automatik waahhh dah jimat rm75, ehhh..nak beli sebotol pn boleh ye....Harganya pn Harga bestlahh..pm/sms/whatsapp atie 0129593103 okeh!!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up