Merawat GOUT dgn SHAKLEE

Assalamualaikum semua...

Gout??? emrrmm antara penyakit yg sy kira sgt lah derita sakitnya kepada pesakit yg mengalaminya...Btl Tak???...

Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Inilah yang menyebabkan gout.

Tubuh menjadi kurang efisien untuk membuang asid urik tersebut apabila buah pingang tidak berada di tahap kesihatan yang optimum. Ya, buah pinggang kita adalah organ perkumuhan yang penting untuk menyingkirkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh, namun dalam beberapa keadaan, buah pinggang tidak dapat bekerja dengan baik, akibat dari:
  1. Pengambilan ubat-ubatan berunsurkan ‘drug’
  2. Stress dan tekanan perasaan
  3. Pengambilan protein yang berlebihan
  4. Kekurangan vitamin tertentu yang diperlukan untuk proses perkumuhan

Jadinya..rawatan altenatif bg pesakit yg menghidapiGout ini selain rawatan Doctor, pesakit boleh mengambil supplement shaklee sbg salah 1 kaedah yg selamat dan semulajadi serta bebas dari Drug.


 1. ALFALFA – Bertindak menyingkirkan toksid dalam darah. Sifatnya yg beralkali membantumeneutralkan asid urik serta menyingkirkan lebihan asid urik dalam badan.

                                       
2. OMEGA GUARD - Kandungan omega 3 yang bertindak sebagai anti-keradangan membantumengurangkan radang sendi dan sekaligus mengelakkan sendi dari bengkak.


Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi sy di..

Fb : Norhayati Ismail
Page : The Food of Love
Sms/Whatsapp 0129593103
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee ID : 1003021
C.O.D area kuala selangor, Tanjung Karang, Sekinchan, Shahalam, Subang, Kota damansara ,Bandar Utama, Curve.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up