10 Tip Untuk Suami Jadikan Diri Disayangi Isteri

Assalamualaikum semua...Selepas sahaja sah diijab Kabul, si suami pasti tertanya-tanya bagaimanakah caranya menjadi suami yg sentiasa di sayangi isteri agar mahligai yg dibina berkekalan hingga ke akhir hayat.

Setiap pasangan pasti menaruh harapan yg tinggi terhadap suaminya. Sepuluh tips ini mungkin membantu anda menjadi suami yg disayangi isteri.

1. KOMUNIKASI
Kebiasaannya isteri lebih tertarik kepada suami yang bijak berkomunikasi dan mempunyai daya fikiran yg kreatif.

2. PERIHATIN
Isteri pasti mengagumi suami yg sentiasa bersikap perihatin, walaupun pada perkara yg dianggap remeh dan kecil, namun bagi isteri ia begitu bermakna.

3. MEMAHAMI
Seorang suami yg sentiasa memahami tidak mudah merungut mahupun marah bila ingin mengubah sikap buruk isterinya. Sebaliknya akan sentiasa berusaha memaafkan kesalahan dan menegur dgn baik segala kekurangan isteri dan lihat dari sudut yg positif.

4. TEGAS
Isteri sangat memerlukan suami yg tegas dan bijak mengambil keputusan, misalnya ketika isteri bingung membuat pilihan, suami haruslah membantunya membuat keputusan.

5. CEKAL
Isteri akan mengagumi suami yg mempunyai semangat juang yg tinggi ketika menghadapi sebarang musibah. Ini kerana suami adalah tempatnya untuk berlindung.

6. BERTIMBANG RASA
Isteri akan menghormati suami yg mempunyai sikap bertimbang rasa, misalnya membantu membukakan pintu untuk si isteri ketika isteri sedang kepenatan pulang dari pasar atau membantu menjinjing barang yg dibelinya.

7. TIDAK MENGONGKONG
Isteri suka dilindungi namun, sebenarnya si isteri tidak suka pergerakannya dikawal sehingga rasa dikongkong,tapi isteri pasti suka bila anda memimpin tangan ketika melintas jalan atau menemaninya berjumpa doktor.

8. MENGHARGAI ISTERI
Penghargaan yg diharapkan bukanlah dengan pemberian hadiah yang mahal-mahal, sebaliknya memadai dengan menelefon atau menghantar sms atau whatsapp kepada isteri dengan melahirkan kata- kata rindu.

9. SIMPATI
Suami yg mudah bersimpati tidak hanya bersikap baik kepada isterinya, tetapi kepada keluarga isteri, teman- teman dan orang sekelilingnya. Malah kebaikan itu juga bukanlah sengaja dibuat-buat tetapi adalah semula jadi.

10. ROMANTIS
Suami yg romantis dan pandai melayan isteri dengan lemah lembut sering menjadi kebanggaan isteri, apatah lagi suami tidak lokek meberikan hadiah di hari- hari penting seperti ulang tahun kelahiran atau perkahwinan.

Semoga tips di atas dpt membantu anda menjadi suami yg disayangi isteri dan suami soleh.

Inginkan tips-tips menarik dan supplement semulajadi yg terbaik, terus setia dgn villavitabonda.

Hubungi sy sekiranya inginkan maklumat yg lebih lanjut mengenai produk- produk shaklee.

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163

Nak Beli dengan harga Ahli??? Daftar sekarang!!!.

posted from Bloggeroid

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up