Tips dan Rahsia Memilih Jantina Bakal Anak!

Assalamualaikum semua dan Salam Sejahtera.

Setiap pasangan yang mempunyai impian untuk memilih jantina anak mempunyai beberapa sebab berbuat demikian. Inginkan jantina yang berbeza iaitu perempuan terjadi apabila anda berturut-turut mendapat anak lelaki sahaja. Atas sebab itulah keinginan pasangan membara untuk mendapatkan anak perempuan


Jika kita tinjau sejarah silam iaitu bagaimana mulanya kaedah memilih jantina membuatkan kita faham bahawa kenapa sesuatu amalan kuno itu masih kekal dalam kepercaaan tradisi sesuatu kumpulan masyarakat.

Misalnya selepas seks, untuk mendapatkan anak lelaki, wanita itu digalakkan berbaring mengiring ke kanan dan sebaliknya jika mahukan anak perempuan, atau pn mahu anak perempuan wanita itu makan makanan yang di anggap "sejuk" dan untuk anak lelaki wanita itu akan memakan makanan yang "panas".

Pernah dengar kah amalan orang Cina di abad ke13, merancang anak pada waktu, masa, bulan mengikut kalender Cina tertentu dapat mencapai matlamat memilih anak mengikut jantina pilihan. Namun kaedah ini, menggunakan "Kalender Cina" pernah dikajiselidik sesuatu ketika dahulu oleh Dr. Johan Thambu di Hospital Besar Sultanah Aminah, Johor, didapati tidak tepat.(awal 1990)

Secara saintifik didapati beberapa pendekatan perubahan dapat mempengaruhi kehamilan mengikut jantina pilihan, tetapi keberkesanannya tertakluk kepada pengalaman.

Nak saya ceritakan lagi lebih terperinci tentang kromosom X dan Y??
pasti ramai yang tidak pernah ambil tahu tentang ia.

'Sperma lelaki mengadungi sperma X yang besar yang berdaya tahan dan sperma Y yang aktif dan pendek jangka hayat. Jika sperma Y bercantum dengan telur perempuan (X) akan mengasilkan jantina XY atau lelaki dan Sperma X yang bercantum dengan telur perempuan (X) menghasilkan jantikan XX atau perempaun'.

Penentuan jantina anak mengikut pilihan keluarga boleh tercapai melaui beberapa tips berikut. Jom ikuti tips- tips seterusnya.

1. PENENTUAN OVULASI -Hubungan kelamin dilakukan pada waktu ovulasi berlaku dapat meningkatkan kemungkinan mendapat anak lelaki. Jika dilalukan beberpa hari sebelum ovulasi, kemungkinan jantina lebih kepada anak perempuan.


2. MENGUBAH KEASIDAN ATAU pH SALUR FARAJ-Jika faraj dicuci dengan bahan berasid biologik, hubungan kelamin dilakukan, maka sperma X dapat berthan, Jika kehamilan berlaku, kemungkinan besar berjantina perempuan! Sebaliknya jika faraj dicuci dengan bahan kurang asid seperti cecair 'baking powder'


3. POSISI HUBUNGAN KELAMIN- Jika ejakulasi berlaku dipenghujung faraj, posisi dari belakang kemungkinan lebih banyak sperma Y, utk mendapat ank lelaki. Jika posisi suami di atas dan ejakulasi dipintu faraj, kemungkinan kehamilan jantina perempuan!.


Kaedah dan panduan di atas hanyalah sekadar panduan buat anda dan pasangan, Semoga ianya mendatangka hasil serta merialisasikan impian anda..:)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Anda dan pasangan dah lama menunggu cahaya mata...tapi masih belum dkurniakan lagi. pelbagai cara dan tips telah anda ikuti.?

Jom Follow saya di Villavitabonda atau pm atau Whatsapp. Saya akan bantu anda dan pasangan mengenai masalah anda atau korang nak cepat boleh ikuti  Tips Cepat Hamil dari kami.

Semoga perkongsian Dan tips diatas berguna untuk bakal-bakal Ibu. Untuk mendapatkan supplement terus hubungi talian yg tertera.

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up