Apakah Khasiat Susu Soya Untuk Ibu Hamil?

Assalamualaikum....


Pasti ramai ibu yang hamil  mahu kan kepastian tentang khasiat susu soya kan? Adakah ianya selamat diambil? dan yang paling penting Apakah Khasiat Susu Soya untuk Ibu-ibu yang sedang Hamil?

Sebahagian besar khasiat yang terkandung dalam susu soya merupakan sumber yang sangat penting untuk pertumbuhan janin serta kesihatan ibu itu sendiri.

Antara khasiat yang terkandung adalah Protein dan juga vitamin B.

Protein merupakan bahan penting untuk pertumbuhan sel-sel baru. Pertumbuhan sel baru pada janin sudah sebahagian dari proses perkembangannya.

Manakala vitamin B pula, khususnya B6 yang diperlukan oleh janin untuk membentuk saluran penghantar isyarat melalui otak ke sistem saraf neurotransmitter.

Bagi ibu pula vitamin B dapat mengurangkan bahkan dapat mencegah masalah morning sickness di awal kehamilan.

Antara Khasiat Susu Soya?

  • Susu Soya memiliki sejumlah zat besi yang bermanfaat bagi kesihatan tubuh sepanjang kehamilan
  • Boleh menjadi sumber protein kepada ibu hamil yang vegetarian.
  • Tidak mempunyai Lactosa.
  • Mempunyai Isoflavon yang tinggi- khasiat ini merupakan fitoestrogen yang boleh mambantu menurunkan kadar kolestrol 
  • Kaya dengan Kalsium bagi membina tulang dan gigi yang kuat, pembetukan otot, jantung , sistem saraf serta pelbagai aktiviti enzim. 

Ini menjadi keperluan yang sangat penting untuk ibu hamil. 

Oleh itu,  Susu soya merupakan makanan yang mempunyai Protein yang baik untuk ibu hamil. Sebagai altenatif lain ibu-ibu juga boleh mendapatkan sumber Protein yang berkualiti serta bermutu tinggi daripada ESP Shaklee.

Ia mempunyai kelebihan serta keunikan yang tersendiri yang membuatkan ESP Shaklee adalah sumber protein yang terbaik.

Apa yang harus anda ketahui adalah soya dari ESP Shaklee membekal 14grm NON GMO Protein Soya yang tidak berbahaya serta sangat berkualiti tinggi yang mengandungi Asid Amino Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.Khasiat Soya ini telah terbukti dan di rasai sendiri oleh kebanyakan ibu -ibu sewaktu hamil.Whatsapp untuk pesanan Soya ESP Shaklee dan Set Ibu Hamil.
0107628163


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up