Project art busy book part 1

Assalamualaikum semua...

Sebelum saya mula bercerita panjang tentang project art sy. Terima Kasih kepada sahabat baik sy Rina sebab sudi kenalkan sy dgn homeschooling ni. Sy sangat2 menghargainya.

Dah menjadi fenomena skg ni, semua ibu2 masing- masung excited nak buat busy book khas utk anak-anak syurga mereka, tak terkecuali sy juga sama.

Tapi korang tau ke Apa BUSY BOOK tu?

Busy book atau quite book adalah nama yg sama tujuan adalah untuk kanak-kanak leka dengan aktiviti - aktiviti di setiap helaian buku.

Di negara barat busy book sangat sinonim untuk membuat kanak- kanak lebih
mem'busy'kan diri.

Bukan itu sahaja malah busy book mampu menguatkan tahap (fine motor skills) kanak-kanak Dan mampu menjana perkembangan minda kanak-kanak.


Nak tengok busy book yang sy buat??



Haaa...ini baru part 1...belum siap lg tapi sy dh excited sangat2.

Rasa tak sabar nak share dengan ibu2 Kat luar Sana.



Sekian saja untuk kalini, ibu2 punya busy book macamana pula.

Jom kongsikan dengan sy...boleh tukar- tukar idea.

villavitabonda.blogspot.com

posted from Bloggeroid

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up